Euritmie
Therapie en cursussen
EuritmieNederlandse les
Euritmietherapie
Euritmiecursussen
Voorstellingen
Links
Contact
Euritmietherapie
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
  Bewegingstherapie

  Euritmietherapie brengt je uiterlijk en innerlijk in beweging. Er wordt gewerkt met de kwaliteit van klank en beweging. Elke klank heeft een gebaar en een therapeutische werking. Zo is de A bijvoorbeeld openend, de E begrenzend en de M brengt rust en harmonie. 

  Afhankelijk van de hulpvraag, wordt er een keuze gemaakt voor bepaalde klanken. Deze worden een periode geoefend en hebben dan een werking op het innerlijk en op de functies en processen in het menselijk lichaam.


  Werkzaamheid

  De euritmietherapie help bij het mobiliseren van de zelfgenezende krachten.

  In de mens spelen tal van op elkaar afgestemde bewegingen, processen en ritmes een rol. De afstemming kan verstoord raken, waardoor gezondheidsklachten ontstaan.

  De euritmietherapie heeft een werking op het innerlijk èn op de functies en processen in het menselijk lichaam. Hierdoor wordt de afstemming geharmoniseerd en het genezingsproces bevorderd.

   

  Indicaties

  Euritmietherapie is werkzaam bij lichamelijke en psychische klachten en kan ondersteuning bieden bij ontwikkelingsvragen.

  Bij lichamelijke klachten, bijvoorbeeld:

  - astma en copd

  - maag- darmproblemen

  - hooikoorts (nu gratis in groepsverband aangeboden in het kader van een onderzoek van de Hogeschool Leiden naar de effectiviteit van euritmietherapie bij hooikoorts)

  - reumatische aandoeningen

  - hartklachten

  - diabetes

  - valpreventie.

   

  Bij psychische - of psychosomatische klachten, bijvoorbeeld:

  - depressie

  - angsten

  - slaapproblemen.

  Euritmietherapie versterkt de weerstand en vergroot de vitaliteit en kan daarmee een rol spelen bij:

  - grieppreventie

  - vermoeidheid

  - ondersteuning bij de behandeling van kanker.


  Bij ontwikkelingsvragen kan de euritmietherapie processen in gang zetten, ondersteunen en begeleiden.


  Werkwijze

   

  In een serie van 8 à 14 sessies van elk een half uur, leer je oefeningen die je thuis dagelijks kunt doen. Zo werk je zelf actief mee aan het genezingsproces of de ontwikkelingsvraag.

  Afhankelijk van de hulpvraag en de diagnose van de arts, wordt een keuze gemaakt voor bepaalde oefeningen. Daarbij wordt rekening gehouden met de leeftijd, de bewegingsmogelijkheden en de persoonlijkheid van de cliënt.

  De werkwijze varieert dan ook van speels en bewegelijk tot rustig lopend, staand en zittend. Sommige oefeningen kunnen ook liggend in bed worden uitgevoerd. De therapie is dus geschikt voor alle leeftijden en er zijn geen speciale vaardigheden voor nodig.  Vergoeding

  De therapie wordt in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende ziektenkostenverzekering.  Geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging van Euritmietherapeuten (NvET) en daarmee ook van de NVAZ 

   

EuritmieNederlandse les